Att välja termokjol

När termokjolen lanserades för några år sedan så var det som upplagt för en hit. Funktionaliteten från täckbyxan i kombination med elegansen från kjolen gav ett superplagg där man fick det bästa från två världar. I dagsläget så syns det funktionella plagget lite varstans, vilket inte är så konstigt med tanke på att det fungerar till vardags likväl som till fest. Även utomhusaktiviteter som kräver rörelse innefattar i dag termokjolen, och det finns få plagg som är enklare att ta på och av. Till denna säsong finns en uppsjö av olika varianter och modeller, och det gäller att välja rätt så man blir nöjd med så länge som möjligt. För att förhindra köp som man blir missnöjd med så kommer här en liten guide i att välja termokjol!

Användningsområden

Det första man måste tänka på är vilka användningsområden man vill att kjolen ska täcka. Känner man att man är en riktig fjällräv och älskar friluftsliv så blir det viktigt att kvalitén är av högsta slag så att den håller värmen för långa utomhusvistelser. Att välja en modell som är lite längre är då ett hett tips, eftersom att den håller både benen och rumpan varm. De flesta termokjolarna skyddar någorlunda mot vind, men för den ultimata värmen ska man se till att välja en variant med fyllning av äkta dun.

För de som däremot inte är intresserade av långa vinterpromenader utan snarare letar täckkjol för att ha något att dra på sig efter festen så blir plaggets design desto viktigare. Här fungerar både kortare och längre modeller bra, men att välja en med en smidig dragkedja som går hela vägen ner kan vara ett tips för den som vill få under festblåsan utan komplikationer. Känner man att man fryser ofta så är dunfyllning även här att föredra, men utöver det så kan man till stor del gå på utseende.

Trendspaning

När man bestämt sig för vilken termokjolsmodell man vill ha och för vilket syfte man vill använda den så är det enda som behövs lite inspiration. Tre av trenderna inför den här säsongen listas därför här nedan!

  • Metallic – Att dunjackor i läckra metallicfärger är snyggt har modevärlden uppmärksammat länge, men nu börjar också dunvarianterna av termokjolen få ta del av detta. Silver- och bronstoner på plagget är helt rätt och passar perfekt för dem som vill bära kjolen efter fest. Det är nästan så att man faktiskt inte behöver ta av sig plagget innan festen – så snyggt är det!
  • Starka färger – Spåret med lite utstickande varianter fortsätter, och att köpa en variant som är enfärgad i någon kul färg är även det inne. Extra snyggt blir det om man i övrigt bär helsvart, eller i alla fall neutrala färger, och bryter av det med en läcker täckkjol i exempelvis rosa, rött eller lila.
  • Den lilla svarta – Sist men inte minst så ska inte en helsvart variant underskattas. På samma sätt som ”Den lilla svarta” blev klänningarnas klänning i modebranschen så kan den helsvarta varianten bli termokjolarnas motsvarighet. Att köpa en svart är ett säkert kort, och då kan det bara inte gå fel!

Se stort utbud här